Festiwal Otwarcia w Browarze Lubicz
04/09/2015
W piątek, 4 września o godzinie 11:00 po raz pierwszy otworzyliśmy drzwi przed naszymi gośćmi. Rozpoczęliśmy tym samym szczególny weekend, czyli Festiwal Otwarcia w Browarze Lubicz.
Ten dzień poprzedziło 18 miesięcy intensywnej pracy, m.in. nad przystosowaniem budynku na potrzeby funkcjonowania restauracji, a także na pracach remontowych, opracowaniu menu oraz produkcji piwa.
Za najważniejszy proces – warzenie piwa – odpowiedzialny od samego początku jest wielokrotnie nagradzany nie tylko na arenie krajowej, ale również międzynarodowej piwowar - Krzysztof Ozdarski. Nie można jednak zapomnieć o kwestiach związanych z menu restauracyjnym, które oparliśmy we współpracy z Szefem Kuchni – Rafałem Kosińskim na lokalnych, sezonowych produktach.
Cały weekend był dla nas czasem wyjątkowym, który długo będziemy wspominać. Na tą okazję przygotowaliśmy piwo leżak i pszeniczne, które znajdują się w naszej stałej ofercie, a także sezonowo - piwo ciemne. Nasi goście licznie przybyli, żeby nas odwiedzić, w trakcie tych trzech dni: zjedli ponad 500 posiłków, kupili 800 sztuk piwa butelkowego na wynos i wypili w naszym browarze 2374 litry piwa.